"Först har författaren, musikern och läraren Martin Laps med ord, bild och musik berättat om hur han gått tillväga för att skriva böcker. 

- Utgå alltid från en idé som du själv känner "Wow!" inför! Själv fick jag idén till min andra bok i en dröm, där jag såg en bild väldigt tydligt framför mig, och kände dirket att den innehöll temat för en bok, berättar Martin Laps."

 

- Ystad Allehanda, Augsti 2018

Författarbesök

Jag besöker gärna skolor, bibliotek eller närvarar vid andra sammanhang, för att berätta om mina böcker och mitt författande. I årskurs 6-9 fokuserar jag på "Skymingssång för de mörka rådarna". "Knäknastarnas skatt" är en bra utgångspunkt för årskurs 1-5.  

Att möta barn och ungdomar är kärnan i min vardag som musiklärare och att, som författare, träffa elevgrupper skapar alltid intressanta och givande möten. 

Jag är medlem i Författarcentrum Syd - för mer information besök min
profilsida

Vad jag gör under författarbesöken:
 

I samråd med lärare/bibliotikarie kommer vi överens om vad författarbesöket ska innehålla och vilken bok som kommer vara utgångspunkt. 
  • Möjlighet till inspirationsföreläsning (ca 45 min) där jag berättar om mitt författande, mitt författarrecept och hur jag bygger upp karaktärer samt framför musik.
  • Möjlighet till workshops där vi arbetar kring karaktärer, handlingar och författarskap.