"Underbar!!!
Kunde inte sluta läsa!!!"


- Läsaromdöme

"Sträckläste på 3 kvällar i rad!
Så skickligt gjort att väva in ett sånt budskap i historien, och spännande berättelse.

Läste att den skrivits för tonåringar men den kunde även hålla en 36-årig student vaken under dygnets småtimmar för att hon inte kunde lägga ifrån sig boken.."


- Läsarrecension, Adlibris
 

Skymningssång för de mörka rådarna (Isaberg förlag) är en ungdomsroman om främlingsfientlighet och rädsla för det okända med ett tillhörande soundtrack.

Någonstans på Österlen ligger byn  Lilla Stenby omgiven av böljande kullar och gyllene sädesfält. Trots att det rustas för byns stolthet - den årliga musikfestivalen - lever byborna i en mardröm. I skymningen växer fruktan för monstren i skogen, de andra. Något ont hotar att förgöra byborna och någon, gömd under kappa och huva, drivs av ångestfylld skräck att förråda byn.

Iskalla röster i vinden, bortglömda äppellundar, lila ögon i natten - det sägs att det dystra godset Granterska gården bevarar en tusenårig hemlighet och mellan rädda ansikten viskas det om en myt... myten om de mörka rådarna.   

 

Följ med Charlie och Melissa till Lilla Stenby
- det kommer att bli spännande...

Beställ boken här!

  

                                                                    Kolla på boktrailern nedan!

Musiken är central i Skymningssång för de mörka rådarna. Till boken finns ett tillhörande soundtrack med alla tio låtarna i handlingen. Du hittar musiken på exempelvis Spotify och YouTube. Lyssna gärna på musiken samtidigt som du läser boken och upplev hur litteratur och musik flyter samman.

All musik och text är skriven av Martin Laps, inspelad i Vik och mixad och mastrad av Jonas Hofvander. Albumet gästas av:

Sofia Ek Landén
Lina Hofvander Hovstadius
David Hovstadius
Janne Schaffer
Rick Bjelk
Roger Johansson
Maria Holmström
Camilla Rosenqvist

Lärarhandledningen till den skönlitterära boken Skymningssång för de mörka rådarna är en guide för hur lärare kan använda boken i skolundervisningen (skolår 4-9). Syftet är att förebygga rasism och främlingsfientlighet genom att utveckla elevers empatiförmåga med hjälp av skönlitteratur. 

Lärarhandledningen innehåller diskussionsunderlag, frågeställningar och förslag på resonemang som kan föras med utgångspunkt från bokens handling och dess karaktärer.
 
Boken och lärarhandledningen är kopplade till läroplanen Lgr 11 och barnkonventionen. Den kan med fördel användas i skolans främjande och förebyggande likabehandlingsarbete mot diskriminering och kränkande behandling.          


Se filmen om lärarhandledningen
Lyssna på
kapitel 1 - Endast månen såg på


Beställ och läs mer om lärarhandledningen på isaberg.nu!

loading...